Tuesday, July 1, 2008

P.

P. este sufletul oricarei petreceri. Pare intotdeauna vesel si glumet. Barbatii si fetele au avut intotdeauna simtul umorului diferit, dar el reuseste prin glumele lui tipic barbatesti sa aduca un zambet pe fata unei fete. Nu, nu este un joker. Nu gandi ca are multe stereotipuri. De fapt este un tip inteligent care si-a creat propriile stereotipuri, propriile vorbe, propriile ticuri, si le are pentru ca asa vrea. Initial le-am admirat naturaletea, acum admir maiestria cu care le foloseste pentru a te atrage si a te vraji, pentru a te aduce mai aproape de el. Nu, nu sunt instrumente de manipulare, tocmai pentru ca sunt amuzante si, in definitiv, inofensive.

Ceea ce te poate induce in eroare la atitudinea asta jucausa este ca ai tendinta sa crezi ca nu e un tip serios. Incet-incet insa descoperi ca este un tip poate mai matur decat media, care are o viziune asupra propriei vieti in comparatie cu care majoritatea din noi am parea doar niste copii ametiti. Este un adevarat spirit de antreprenor, stiind sa-si foloseasca talentul si cunostintele din facultate pentru a avea succes. Si, poate ce-i mai important, ii place ce face.

Copilaria lui nu a fost neaparat usoara. Daca nu te certi cu parinti nu inseamna neaparat ca n-ai motive sa te certi. Cu un parinte autoritar, el a preferat intotdeauna sa evite conflictul, pentru ca nu vedea nici un folos in a-l crea sau intretine. Sunt curioasa cat de mult acel model de autoritate il va influenta, si il va face sa devina la fel sau din contra.

Deocamdata vrea sa-si traiasca viata, si desi la capitolul cariera e foarte avansat, nu are motive deocamdata sa avanseze la capitolul sentimental. O viziune sanatoasa, poate, mai ales prin faptul ca este constient aleasa si asumata. Viseaza la ea si o va recunoaste cand va aparea, dar campul posibilitatilor este nelimitat.

Cel mai mare defect: frica de... urmasi
Cea mai mare calitate: atitudinea relaxata de om care isi duce viata asa cum vrea.

1 comment:

  1. Aparentele inseala... e tot ce pot spune, asa ca impresiile sunt doar impresii.
    In viata obisnuita e diferit de viata sociala si ceea ce il anima pe el e grupul si nu petrecerea in sine.
    Inteligenta si maturitatea profesionala nu pot fi puse la indoiala, insa ce exista in restul vietii lui nu poate fi definit nici macar de catre el insusi. Ceea ce trebuie sa ne intrebam, e daca maturitatea in stil corporatist si dependenta de munca aduc fericirea.
    Intrebarea secolului este : "Is there a life after work?"
    P. e un copil mare, si probabil ca va "creste" odata ce isi va recunoaste viziunea sentimentala in mod palpabil.
    Pasiunea si profunzimea exista, dar vrea sa fie rasfatat si nu e pregatit sa ofere energie decat pentru ceea ce ii place. Ce ii place? Exact numai el stie, in functie de pozitia planetelor.

    ReplyDelete