Thursday, June 26, 2008

M

M. este un tip interesant atunci cand apuci sa il cunosti. Este inalt, brunet, cu parul un pic ondulat, mai demult il purta un pic mai lunguiet, asa era moda. Are niste ochi caprui in care poti citi inteligenta. Nu sunt mari, dar sunt profunzi si sclipirea pe care o au iti da siguranta ca vorbesti cu un om destept si de la care ai multe de aflat. Nu stiu daca poti spune ca e frumos. Insa tineretea ne face pe toti frumosi, iar el are si o tenta sportiva, voleiul si bridge-ul fac o combinatie perfecta de trup si suflet.

Pe parintii lui nu prea ai cum sa-i cunosti. El pare cel putin la prima vedere un tip independent si care se descurca singur. Acum are apartamentul lui, si a avut carnet de la 18 ani. Insa simti cateodata ca are acea liniste pe care ti-o ofera parintii care te sustin din umbra, si care te vor sustine intotdeauna, indiferent ca ai 13 sau 63 de ani. Pe tatal lui nu l-am cunoscut, dar mi se pare dilematic: unii spun ca e un tip dur, dintr-o bucata, care ii tine si pe el si pe fratele lui din scurt. Nu in sensul ca le taie aripile (din contra, intotdeauna i-a incurajat pe amandoi sa faca performanta), dar parca nu ii lasa sa respire, sa se bucure de simplitatea vietii si de luxul pe care un tanar la varsta lui nu si-l poate permite singur. El imi spune altceva: ca tatal lui e un familist, ca i-a fost intotdeauna alaturi si ca l-a sustinut. Nici pe mama lui n-o cunosc, insa pare o femeie stilata, fina, inteligenta, care stie sa convinga cu cuvinte blande un barbat ca nu are intotdeauna dreptate.

Revenind la el, il admir. Da, e un tip caruia ii place sa invete ceva nou tot timpul. Se plictiseste cam usor de anumite lucruri, si sare la altele, fara sa le termine pe primele. Este agil, nervos, dar gandeste strategic. Isi cunoaste defectele si incearca sa si le controleze. Uneori prea mult. Si poate ce nu-si da seama e ca eliminarea unui efect nu se face numai prin rationalitate, ci prin sentiment si blandete.

Undeva deep down, e un tip sensibil. I-ar placea sa fie iubit sincer si un pic giugiulit. La suprafata, e un tip sincer si corect, poate excesiv. Si un pic rece.


Cel mai mare defect: nu da importanta partii emotionale.
Cea mai mare calitate: dorinta constanta de a deveni mai bun.

1 comment:

  1. asha cum scri de el, park e exact genul meu de baiat.... ashi vrea mult sal cunosc ai cumva o poza cu el? nr de mobil?

    ReplyDelete