Wednesday, May 9, 2007

SanFran

San Fancisco.... o experienta minunata. In pliante este prezentat drept Golden City, cica din cauza cautatorilor de aur care s-au stabilit initial aici. Dar, asa cum spunea Raluca, gazda mea minunata, punand mana pe un fir de grau ce crestea la o margine de poteca, San Francisco e auriu mai curand datorita granelor ce profita necontenit de fertilitate. Si, as adauga, datorita soarelui ce straluceste 10 luni pe an.

San Francisco este paradisul plantelor. In stil american. Paradisul gazoanelor aranjate cu multa grija, a copacilor atent aliniati pe langa drum, a florilor divers colorate. Daca iti place soarele, plantele si oceanul, California e un loc de vazut. Am vazut un portocal intr-o curte vecina. Era atat de incarcat cu portocale, incat iti dadea impresia ca ii usurezi existenta servindu-te cu un fruct. Dar, cum ar fi de asteptat in State, probabil ca proprietarii au montat o camera de luat vederi pe tulpina.

San Francisco este salasul oamenilor cu bani care isi doresc liniste. Oamenii muncesc mult aici - doar e Silicon Valley - poate mai mult decat dau impresia. Biznisul e biznis. Dar suburbiile din San Francisco iti dau casuta, gradina si linistea de care ai nevoie ca sa-ti reincarci bateriile. Plantatul trandafirilor poate fi o activitate deosebit de relaxanta, sau chiar spalatul curtii cu furtunul. Muncile casnice sunt o corvoada in timpul saptamanii, dar ofera relaxare in weekend.

San Francisco iti arata cum arata lucrurile cand merg bine. Are o infrastructura grozava (un lucru pe care intotdeauna il apreciez la un oras).

San Francisco... since it's been a while, mi-am pierdut inspiratia.

No comments:

Post a Comment