Wednesday, July 16, 2008

Scoala de antreprenoriat social

Ai intre 16 si 26 de ani si vrei sa inveti cum sa produci schimbare sociala durabila? Vrei sa faci parte din prima generatie de antreprenori sociali romani? Inscrie-te pana la 20 iulie la scoala de vara "Impreuna pentru Schimbare Sociala"! Este incurajata participarea tinerilor apartinand minoritatilor nationale.

Agentia de Monitorizare a Presei si Asociatia ORICUM pentru Educatie lanseaza prima scoala de vara dedicata antreprenoriatului social din Romania. Programul "Impreuna pentru Schimbare Sociala" se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16 si 26 de ani, cu potential de lider, implicati in comunitatile din care fac parte, creativi si dornici sa invete mai multe despre metode inovatoare de aduce schimbari pozitive in comunitatile lor.

Timp de 5 zile, in perioada 26 – 30 iulie, 20 de tineri apartinand romani, dar si apartinand minoritatilor nationale, se vor aduna la Predeal, la prima scoala de vara dedicata antreprenoriatului social din Romania. Organizatorii cauta atat promovarea antreprenoriatului social prin training-uri, exemple practice si un incubator de proiecte, cat si stimularea dialogului intercultural prin incurajarea participarii tinerilor apartinand minoritatilor nationale.

Participantii la scoala de vara vor lucra in echipe cu scopul generarii de proiecte bazate pe principiile antreprenoriatului social. Proiectele rezultate in urma scolii de vara vor primi feedback si monitorizare, urmand ca autorii lor sa participe in toamna la un workshop de prezentare a proiectului, iar autorii celui mai bun proiect sa primeasca finantare de start-up pentru implementarea ideii lor.

Puteti afla mai multe detalii despre program pe pagina dedicata acestuia: http://www.antreprenoriatsocial.ro. Tot aici puteti completa online formularul de aplicatie pentru a participa la "Impreuna pentru Schimbare Sociala". Deadline-ul pentru primirea aplicatiilor este 20 iulie.

"Impreuna pentru Schimbare Sociala" este un program finantat de Uniunea Europeana, prin programul "Tineret in Actiune", si de Open Society Institute.

No comments:

Post a Comment